IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одит Адвайзерс разширява значително международния си обхват

Дружеството е част от Morison KSi, сдружение на независими фирми за специализирани финансови и правни услуги

09:11 | 30.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Офелия Славкова. <em>Снимка:&nbsp;</em><em>Одит Адвайзерс</em></p>

Офелия Славкова. Снимка: Одит Адвайзерс

Управляващият съдружник на лицензираното одиторско дружество Одит Адвайзерс Офелия Славкова притежава повече от 15 годишен опит в областта на одита. Ръководила е одитите на редица български и международни финансови институции, производствени и търговски компании, неправителствени организации, както и одити по проекти финансирани от международни организации. Притежава познания в широк спектър от индустрии и по-специално в сферата на транспорта, енергетиката, здравеопазването, финансите и застрахователното дело.

Славкова е включена в Списъка на КФН за регистрирани одитори, които имат право да заверяват финансови отчети на застрахователите съгласно чл. 102 от Кодекса за застраховането. Има значителен опит в ангажименти по провеждане на диагностичен преглед - финансов, данъчен и правен дю дилижьнс; работила е като консултант по проекти на EBRD, IBRD, PHARE, EDIS и други подобни програми. Тя е регистриран одитор към Института за дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) u член на Консултативния съвет на НАП.

С нея разговаряме за новите възможности за бизнеса, които се откриват пред клиентите на компанията, член на преобразуваната международна асоциация Морисън Ksi.


Госпожо Славкова, какво се промени за Вас след образуването на Морисън KSi?

През 2015 г. Одит Адвайзерс предприе няколко сериозни стъпки в посока на утвърждаването на компанията на международно ниво – първо чрез сключването на меморандум за тристранно сътрудничество с партньори от Гърция и Кипър, а след това и присъединявайки се към KS International (KSi), сдружение на независими фирми за специализирани финансови и правни услуги.

През 2016 г. имаме удоволствието да съобщим, че в резултат на сливането на KSi с друга водеща асоциация, Морисън International (MI) и образуването на Морисън KSi значително разширяваме своя международен обхват с 375 офиса в 88 държави, както и незабавен достъп до услугите на 8,990 експерти от цял свят в отговор на нарастващите международни нужди на клиентите. И двете асоциации са добре познати със своя фокус върху подбора на високoкачествени членове. Сливането ще обедини общо 164 фирми членки, всички с богат опит в управлението на трансгранични ангажименти и ще създаде силна международна асоциация с общи обороти от 1 млрд. долара.
Достъпът до още по-голямо предлагане на международни услуги, умения и опит в комплексното обслужване ще ни позволи да надминем очакванията на клиентите. Освен това услугите и обхвата на международната ни мрежа се допълва и от партньорската адвокатска организаця Integrated Advisory Group (IAG), представена в още 42 страни, със 776 партньори, за които работят 4 138 специалисти. Споделям мнението на Лиза Робинс, главен изпълнителен директор на Морисън KSi, че този проект е наистина ефективна алтернатива на четирите най-големи (BIG4), а и на други международни групи.

Върху какво ще се фокусирате през следващите няколко месеца?

Сега за нас одиторите е активен сезон, тъй като дружествата затварят финансовата 2015 г., възникват казуси и необходимост от верифициране на постигнатите резултати. Много са и въпросите за изясняване, свързани с новите нормативни промени, тъй като наред със годишното приключване на 2015 г., фирмите трябва да са запознати и да спазят законовите изисквания за 2016 г.

През тази година се промениха редица закони, има нов закон за счетоводството, промени се Законът за ограничаване на плащанията в брой, нови моменти има и в трудовото законодателство, в корпоративното облагане, а знаете също и за новостите в Закона за данъка върху добавената стойност и за многобройните въпроси и проблеми, свързани с документирането и доказването на правилното му определяне за фирмите.

Работим активно и в сферата на бизнес консултирането, като изготвяме за нашите клиенти цялостна данъчна, финансова и инвестиционна стратегия. Партньорството, което установихме с KSi Гърция и ITH Кипър, ни дава възможност да предоставим комплексни услуги по структуриране и реализиране на трансгранични проекти, което позволява на клиентите ни да се възползват от Международните тръстове и от различни сфери на доход с преференциални данъчни схеми, а също така и от безвъзмездните Европейски грантови схеми.

На 21 април организираме конференция на тема Растеж чрез партньорство, в която ще бъдат представени на всички участници по ясен и достъпен начин предимствата за бизнеса, опериращ в България, Гърция и Кипър, както и спектъра от услуги и възможности за финансиране.

Всеки участник ще има възможност лично да обсъди бизнес намеренията си, евентуалните  форми на облагане, корпоративни и данъчни структури.

Кой и как би могъл да се включи в конференцията?

Всеки който има интерес към конференцията, може да се свърже с нас на телефоните в офиса или по имейл и да заяви желание за участие. За участие в конференцията не се заплаща такса, но участниците следва да бъдат регистрирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още