IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания може да блокира новия договор за ЕС

Аз няма да подпиша договор без съответните гаранции за нас, е заявил британският премиер Дейвид Камерън

22:18 | 06.12.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Великобритания може да блокира новия договор за ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че ще блокира новия договор за ЕС, предложен от Германия и Франция за спасяването на еврото, ако не бъдат изпълнени исканията на Лондон, съобщава БНР.

Премиерът обясни, че ако страните от еврозоната искат да използват eвропейските институции, за да спасят единната валута, трябва да се съгласят с гаранциите, поискани от Великобритания, която не е приела еврото.

"Аз няма да подпиша договор, ако в него няма тези гаранции", заяви Камерън.

След среща с френския президент Саркози миналата седмица той заяви, че еврозоната се нуждае от това нейните институции да застанат зад общата й валута, но това не изисква промяна в действащия Лисабонски договор.

Франция и Германия поискаха нов договор за ЕС от идния март с по-строги бюджетни правила за справяне с дълговата криза.

Меркел и Саркози се обявиха за въвеждане на автоматични санкции срещу страни членки на Евросъюза, чийто бюджетен дефицит надхвърля 3% от Брутния вътрешен продукт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
tigerdragon
преди 12 години
Чакайте, чакайте! Нещо не ме разбрахте правилно въобще.Прочетете другите ми мнения и ще разберете каква ми е позицията.Най-далеч съм от мисълта да се дава повече власт на банкерите, които спекулативно създадоха кризата и сега държат ЕС в капан от дългове. Банкерите в момента имат власт властта, че държат всички във мрежа от дългове. Вариантът с национализация на частните банки в Европа така или иначе, явно няма да бъде възприет, защото представлява обявяване на открита война срещу световната банкова система.По въпроса за правомощията на ЕЦБ и те всъщност какво означават, вижте тази дискусия: http://***.investor.bg/news/comments/127143/334/1.html#comment-newestМисля, че печатането на евра от ЕЦБ е във вреда на кредиторите частни банки защото стопява дълговете. Изкупуването на дълговете на закъсалите държави и емитирането на еврооблигации пък, представлява преминаване на властта от дългодържане от частната банкова система в евро-контролираната ЕЦБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Боян
преди 12 години
Абе ***, на банкерски ........... я върви да се гръмнеш някъде, банкерите имаха цялата власт 20 години и какво направиха, разсипаха развитите държави изнесоха цялото ноу-хау в държави като Китай Индия и т.н. с единствената цел печалба за ТЯХ и загуба за обществото и ша ми говориш да им се дава още ласт, айде махай се от тука с тъпите си коментари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
simo.smo
преди 12 години
Също както Зимбабве взеха съдбата в ръцете си. Те така я взеха, че още не могат да я пуснат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
tigerdragon
преди 12 години
Да го блокират! Надявам се и други страни да го блокират.Предложението на Меркози не отчита интереса на народите на Европа. И е антиевропейско. Ще доведе до поголовни "свивания на бюджетните разходи" - та в цялата Европа няма да има живот вече.Истинското решение е да се дадат правомощия на ЕЦБ да печата евра и да издава евро-облигации - тогава Европа ще вземе съдбата си в свои ръце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още