IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция може да не изпълни плановете за свиване на разходите

Не можем да запазим целите си при толкова ниска инфлация, заяви финансовият министър Мишел Сапен

12:09 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Франция може да не изпълни плановете за свиване на разходите

Френският финансов министър Мишел Сапен заяви, че Франция може да не изпълни плановете си за намаляване на разходите с 21 милиарда евро през следващата година поради ниската инфлация, съобщава MarketWatch.

"Ние не можем да запазим целите си при толкова ниска инфлация", е казал министърът в интервю за Франс Прес.

Френското праителство измерва съкращенията в разходите като разлика между реалните и потенциалните разходи, която се свива при ниска инфлация.

Коментарите на Сапен идват по-малко от месец преди той да представи бюджета за 2015 г., и на фона на исканията на Франция Европа да приеме по-мека позиция по отношение на прилагането на фискалните правила.

Финансовият министър вече заяви, че Франция ще пропусне целта си за намаляване на бюджетния дефицит през тази година, тъй като растежът и инфлацията са по-ниски от очакваното. Правителството също така обяви, че няма да предприеме по-нататъшни стъпки, за да намали разходите през следващата година.

"Следващата година, например, с прогноза за инфлацията от 1,5% бихме постигнали 1 милиард евро икономии чрез замразяване на нивото на обезщетенията. Днес тези спестявания са под въпрос", посочва Сапен

Инфлацията във Франция е доста под 1,5%, като през юли тя е била 0,6% на годишна база по еврометодологията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още