IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският външен министър е за постепенно отменяне на санкциите срещу Русия

Подходът всичко или нищо не работи, заяви Щайнмайер

16:39 | 19.06.16 г. 23
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският съюз постепенно трябва да премахне санкциите срещу Русия, наложени заради ролята на Москва в украинската криза, ако има съществен напредък в мирния процес, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от Ройтерс.

Този негов коментар отразява разделението в германската управляваща коалиция във връзка с политиката към Русия.
Германската социалдемократическа партия на Щайнмайер подкрепя една по-помирителна позиция към Москва, отколкото консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, предаде БТА. 

Меркел многократно е повтаряла, че санкциите, наложени на Москва, могат да бъдат вдигнати, само когато изцяло, а не частично, е изпълнено мирното споразумение за прекратяване на конфликта в Украйна.

Санкциите не са нещо самоцелно. Те по-скоро би трябвало да дават тласък на промени в поведението, посочи Щайнмайер пред мрежата РедакционсНецверк Дойчланд, която обединява 30 регионални издания.

Министърът отбеляза, че подкрепя вдигането на санкциите постепенно, ако руското правителство демонстрира, че изпълнява своята част от мирния план от Минск.

Подходът всичко или нищо, макар да звучи добре, не работи, посочи още Щайнмайер.

Той отхвърли критиките, че действа като "адвокат на Кремъл".

Очаква се тази седмица ЕС да удължи до края на 2016 г. по-широките икономически санкции срещу Русия, наложени заради ролята й в украинската криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 27 rate down comment 5
SSIW
преди 7 години
(...)- Окупация на част от суверенна държава тук вероятно най-подходящ е примера с Турция и Северен Кипър;- Груба намеса във вътрешните работи на суверенна държава, чрез инспириране и организиране на правителствени пpeвpaти, материялна, логистична и пр. поддръжка на бунтовнически и превратажиски формирования тук много ярък е примера с верижните събития , доби ли популярност под леко ценичния ефемизъм Арабска пролет , а така също разпалването и подклаждането на гражданската война в Сирия ... основния принос за които радости отново е на транс-атлантическите и анадолските ни събратя. Съвсем очебийно е, че ако се следват сложилите се традиции и установените критери във външно политическите и икономически отношения, които ЕС провежда, по-скоро непоследователност и изключение се явява ИМЕННО въведените срещу Русия санкции, във връзка с декларираните и отправяни обвинения от страна на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 26 rate down comment 4
SSIW
преди 7 години
продължавайте с тази лицемерна и непоследователна политика ,,,.....Там е работата , че именно Отмяната на санкциите е крачка в посока на едно последователно поведение. И това е така, понеже в абсулютно всяко прегрешение , в което Русия е обвинявана, има прецедент, зад който стой друг гео-политически субект и това изобщо не пречи на ЕС да си подържа съвсем гладки и незатормозени дипломатически и търговски отношения със същите тези субекти. - Човешки и нечовешки права и свободи тук може да се задоволим със споменаването само на Сауди Арабия, макар че горе-доле положението е сходно из целия регион;- Вoeнна aгpecия, без да се изпада в кой знае какви формалности, да се чака санкция от разни (ужким) легитимни и компетентни международни структури тук естетвено веднага ни идва на ум за факело-носеца на демокрацията и човешкия прогрес : САЩ , а списъка е мнооооого дълъг, може да минем с отбелязването само на най-скорошните им изяви на това поле ... Ирак, Югославия, Либия ... (...)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 8
dakl
преди 7 години
Току що завършилият икономически форум в С.Петербург съвсем ясно показа , че реалният бизнес от двете страни на океана е категорично против санкциите защото ги налагат правителствата , а губещите са бизнесструктурите.Стигна се до там , че вече демонстративно се загърбват санкционите решния /Севрен поток -2! Американската администрация е бясна.Пример. Помията която се излива срещу шефа на ЕК Юнкер за това че си позволи въпреки американската забрана да присъствува на форума. Ето как надигнаха глава и американските момчета в правителснтвото на ББ. И онагляха. Не е изключено да очакват съвсем скоро на премиера да му се случи "пътна катастрофа".Ерго , процесът тръгна и нищо не би могло да го спре, от тук и истерията , която се организира срещу Русия и не само информационна и спортна, но и воените маневри на НАТО с несравним до сега брой участниици! А както е известно , нашите съюзници винаги с подобна "подготовка" започват своите войни-Сърбия/чудовището Милошевич/, Ирак/злодеяСадам/, Либи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 8
studioaa
преди 7 години
Доверие в ес никога не е имало, че да може то да се срива и тук имам доверие хранено от обикновения човек на улицата към институциите на ес. Доверието на такива като Б.Б. към брюксел, не значи, че бългатите споделят такива чувства. Да кажеш, че доверието в ес ерозира е все едно аз да се притесня, че да ми откраднат ферарито, което съм паркирал отвън нищо, че аз нямам такова...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 19
khao
преди 7 години
продължавайте с тази лицемерна и непоследователна политика и после се чудете що доверието в ЕС се срива ... малоyмници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
Ivan.r
преди 7 години
https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_RussiaMain export partnersMain import partners????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 14
ing5rov
преди 7 години
Никой няма да наритва никого , просто ще се осъществят кошмарите на САЩа да видят как германци и руснаци въртят бизнес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 10
крас
преди 7 години
Излизането на Англия от ЕС ще постави Германия в позицията на тай голям губещ!Към настоящият момент ЕВРОПА е ГЕРМАНИЯ.В ЕС ИМА ЕДНА ИКОНОМИКА И ТЯ Е НА ГЕРМАНИЯ Всички останали членки са сателити на Германия и нейни ДОНОРИ!РАЗПАДА НА ЕС ЩЕ ПОСТАВИ ГЕРМАНИЯ В НОВИ РЕАЛНОСТИ В КОИТО НЯМА ОТ ИМЕТО НА ЕС ДА СЕ ОГРАБВАТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ!Затова и ФРИЦОВЕТЕ сменят бързо тактиката си насочвайки се към пазарите на Русия!Ако и от там ги наритат ще са ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 12
ing5rov
преди 7 години
"Подходът всичко или нищо, макар да звучи добре, не работи, посочи още Щайнмайер."Срещу Русия никак не работи , добре че поне някой в Европа стопля вече тия факти .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още