IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия може да отпусне 130 млн. евро за отоплението на домакинствата

Проектодокументът предвижда еднократно плащане от 175 евро за двучленно домакинство, с по още 35 евро за всеки допълнителен член

21:44 | 10.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Krisztian Bocsi/Bloomberg</p>

Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германия планира да отпусне около 130 млн. евро, за да помогне на финансово притиснатите домакинства да се справят с рязкото покачване на сметките за отопление. Това се посочва в документ, до който Ройтерс е получил достъп.

Проектодокументът предвижда еднократно плащане от 175 евро за двучленно домакинство, с по още 35 евро за всеки допълнителен член на домакинството. Едночленните домакинства ще могат да получат подпомагане от 135 евро, се предвижда в текста.

Плащанията са насочени към близо 710 000 домакинства в страната, получаващи помощи по схемата за подпомагане на домакинства с ниски доходи между октомври 2021 г. и март 2022 година. Тези хора ще бъдат особено силно засегнати от увеличаването на сметките, предизвикано от рекордното поскъпване на газа в Европа през последните месеци, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още