IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Грос: Фед ще инвестира още 1,2 трлн. долара в правителствени облигации

Според шефа на Pimco данните за безработицата в САЩ са поредното доказателство, че ще се наложат нови мерки за стимулиране на финансовия сектор

18:40 | 08.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бил Грос: Фед ще инвестира още 1,2 трлн. долара в правителствени облигации

Ръководителят на най-големия фонд за инвестиции в облигации в света Pimco – Бил Грос, посочи данните за безработицата САЩ през септември като сигнал, че Федералният резерв ще предприеме програма от нови стимули за финансовите пазари в страната, събщава Bloomberg.

Очакванията са американската централна банка да инвестира още 100 млрд. долара месечно в покупки на правителствени облигации, за да постигне успех в понижението на лихвените проценти, заяви Грос в интервю, цитирано от медията.

Изчисленията на Грос показват, че Фед ще трябва да изкупи облигации за 1,2 трлн. долара.

Инвеститорите би трябвало да се фокусират върху държавни ценни книжа с матуритет пет, шест или седем години, като според Грос облигациите с по-кратък срок могат да донесат по-ниска печалба от останалите.

Днес данните за безработицата в САЩ през септември показаха, че показателят се задържа на нивото 9,6 на сто за втори пореден месец. Неочаквано за анализаторите обаче се оказа това, че в неселскостопанския сектор са били заличени още 95 хил. работни места.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още