IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing повишава цените на самолетите средно с 1,6%

Повишението в голяма степен отразява състоянието на икономиката на САЩ, а не желанието на компанията да увеличи маржа на печалбата

22:25 | 15.08.13 г.
Boeing повишава цените на самолетите средно с 1,6%

Boeing съобщи, че повишава каталожните цени на повечето от реактивните си самолети с около 1,6 на сто спрямо нивата от миналата година, предаде Ройтерс.

Увеличението е далеч по-слабо в сравнение с миналогодишното, когато компанията вдигна цените с 5,5 на сто.

Повишението се базира на данните на американското трудово министерство и в голяма степен отразява състоянието на икономиката на САЩ, а не желанието на компанията да увеличи маржа на печалбата, уточняват от производителя.

Цените на моделите 787 Dreamliner, сред които са 787-8 и по-големия 787-9, ще бъдат увеличени с 1%, тъй като се продават добре.

“Вдигнахме цените, защото самолетите се търсят”, коментира говорителят на Boeing Дъг Алдър.

Цената на 737 MAX – новата версия на най-продаваният модел на компанията с по-ефективно двигатели, се планира да нарасне с между 2,4 и 3,8%, което отразява повишеното доверие.

Информационната агенция отбелязва, че цените на компанията са в известен смисъл символични, тъй като авиокомпаниите обикновено си договарят отстъпки, когато правят поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още