IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед и отчетите на компаниите натискат индексите в САЩ*

Ефектът от положителните макроикономически данни на пазарите се оказа кратък

17:01 | 31.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Фед и отчетите на компаниите натискат индексите в САЩ*

Основните фондови индекси в САЩ запазват посоката на движение надолу, предопределена от резултата от вчерашното заседание на Комисията за монетарна политика към американския Федерален резерв и последните публикувани отчети на публични компании, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,39% до 15 557,54 пункта, воден от акциите на Visa, поевтиняващи с 4,1% до 195,55 долара за брой, след като приходите на компанията през четвъртото тримесечие на финансовата ѝ година разочароваха анализаторите. Начело на печелившите в индекса на сините чипове са акциите на Du Pont, които прибавят 0,8% към стойността си до 61,49 долара за брой.

Standard & Poor's 500 губи 0,33% до 1 757,48 пункта, докато Nasdaq Composite се понижава с 0,45% до 3 913,07 пункта.

Вчера Фед обяви, че запазва настоящата си програма на монетарно стимулиране, която предвижда покупки на дългосрочни американски държавни облигации на стойност 85 млрд. долара месечно, отбелязвайки признаци на подобрение на икономическите фундаменти, които обаче счита за недостатъчни.

В самото начало на сесията индексите за кратко излязоха на положителна територия, подкрепяни от данните за разширяване на бизнес активността в производствения сектор в региона, наблюдаван от подразделението на Фед в Чикаго. Индексът е достигнал 65,9 пункта през октомври от 55,7 пункта през септември, а нивото му е най-високото от над 3 години.

От американското министерство на труда пък съобщиха, че американците, подали първоначални молби за помощи за безработни през миналата седмица, са намалели с 10 000 спрямо предходната. Молбите са паднали до сезонно изгладените 340 000.

Пазарната капитализация на Starbucks намалява с 1,5% до 79,59 долара за акция, след като компанията обяви, че ръстът на продажбите в Азия се е забавил.

Акциите на Expedia се изстреляха с 18% нагоре до 58,97 долара за брой, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли предварителните прогнози.

Пазарната капитализация на Facebook се свива с 1% до 48,53 долара за акция въпреки по-високите от очакваните тримесечна печалба и приходи, след като стана ясно, че все има лек спад в активността на младите американци в социалната мрежа.

Акциите на Exxon Mobil повишават стойността си с 0,6% до 89,36 долара за брой, след като печалбата на компанията за третото тримесечие надхвърли очакванията на анализаторите.

Вижте и коментар на Bloomberg.

*Актуално към 16,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още