IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролна криза ли? Тексаски милиардер дава на служителите по 100 хил. долара бонус

За трета поредна година Hilcorp Energy попада в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели

17:01 | 12.12.15 г. 20
<p>
	Собственикът на Hilcorp Energy Джефри Хилдебранд. <em>Снимка: hilcorp.com</em></p>

Собственикът на Hilcorp Energy Джефри Хилдебранд. Снимка: hilcorp.com

Една от най-големите частни компании за проучвания на петролни и газови находища в САЩ - Hilcorp Energy, обяви, че ще даде на всичките си 1 381 служители годишен бонус в размер на 100 хил. долара, съобщи Fox News. Това се случва след една определена от компанията като „положителна” година.

Собственикът на компанията – 56-годишният милиардер Джефри Хилдебранд, ще плати общо над 100 млн. долара. Целта на бонусите е мотивация на служителите.

Преди пет години Hilcorp даде на работниците си избор между варианта за бонус: 50 хил. долара за автомобил или 35 хил. долара в брой.

Тази година базираната в Хюстън компания е удвоила добива си до над 150 хил. барела на ден, посочва Forbes, затова и бонусът е удвоен.

„Това е истински подарък”, коментира Аманда Томсън, рецепционист на компанията от 10 години.  Тя обяснява, че колегите й ще използват бонусите за най-различни цели – за ранно пенсиониране, за жилищни ремонти, за пътувания, за плащане на образованието на децата и други.

Тази година Hilcorp беше включена в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели за трета поредна година.

Хилдебранд има основание да е щедър към служителите си, които са му помогнали да натрупа състояние на стойност 5,9 млрд. долара, според изчисления на Forbes. Богатството му е нараснало около три пъти от 2010 г. насам.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Арееее, всички мизерници зареваха, че няма такова нещо и това е гнусна американска капиталистическа лъжа.Как е мизерници, кво става с революцията? Имате ли днес някой нов факс от Ванга?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
В политиката няма случайни неща. Щом са ни назначили такива хора за "елит" то резултата който са преследвали за държавата ни е този. Те са такива каквито са. Дори не осъзнават деструктивната си роля. Биха правили същото на което и стъпало от социалната йерархия да се намират. Разликата е в мащабите на въздействието им над останалите от обществото им. Щом България западна и се обезлюдява , значи преследваният от вън резултат е този. Тези които ги издигнаха обаче, ги познават по добре от колкото те самите себе си. :) ."елит" били ..... боже прибери си версиите! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
panther
преди 8 години
Местните дерибеи, назначени пишман-бизнесмени се смятат за гениални щото повечето пари си ги печелят с кражби и/или подкупи. А малката работа която се върши покрай кражбите почти не я отчитат. Работниците едва ли не им пречат да си въртят далверите... А човека е направил една проста сметка - спечелил 4 милиарда, нищо няма да му струва да даде 100млн и да си осигури още по-съвестна работа на служителите. Нашите *** биха си купили самолети, хотели, яхти, а на работниците - минималната заплата :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"Хилдебранд има основание да е щедър към служителите си, които са му ПОМОГНАЛИ да натрупа състояние на стойност 5,9 млрд. долара, според изчисления на Forbes. Богатството му е нараснало около три пъти от 2010 г. насам."===Бе и ние сме помогнали на не един местен дерибей, но я само му кажете по 5 лв /не долара/ на майка с дете да подари и вижте реакцията му! Само слушайте как ще охаректеризира тези които му правят парите. "Мързеливи" "Непроизводителни" "Не желаещи да работят" Не бил длъжен да издържа децата им ...Не бил длъжен към здравето им , нямал отношение към образованието на децата на служителите си /държавата му била длъжна/ "От къде на къде щяли да му вземат за да дават на тези мързеливци, "той да не бил социалист"... и прочие глупости!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
лелеее.... не го е срам! ха ха ха глези робите и тукашните ще вземат да се бунят! "Анатема на този"социалист" Комунист такъв!" - тихо ще мълвят местните феодали, но гласно просто няма да коментират защото произхода на този работодател е измежду господарите им! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 11
michaelis12
преди 8 години
нема бе как бе ..... за нова година и печено агне им дава кат бонус ..... :)))Boone Pickens to Texas: Don't panic. Oil is going higherhttp://money.cnn.com/2015/04/28/investing/boone-pickens-texas-oil-recession/index.htmlIs Texas Headed for a Recession?http://***.slate.com/blogs/moneybox/2015/04/22/texas_lost_jobs_in_march_is_the_state_headed_for_a_recession.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 15
michaelis12
преди 8 години
по-гадна лъжа не съм видел, а още през 2014 им се е.ба майката там в Тексас, с колкото % е паднала цената на петрола с толкова % са затворени платформите, кой ше лъжете ве ей ..... :)))"Houston, You Have A Problem" - Texas Is Headed For A Recession Due To Oil Crash, JPM Warnshttp://***.zerohedge.com/news/2014-12-21/houston-you-have-problem-texas-headed-recession-due-oil-crash-jpm-warnsа са на цени по 40стак делвата гаранте им дава на служителите по 500стин хилки не по 100$. Баси плоската пропаганда, ми ай бегом на платформите да работите в Сашш бе, щом са толкоз "щедри"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
ing5roff
преди 8 години
American dreem отново...а колко фалирАха ? Никой , налЕ ?! Там е Америка !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още