IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric зарадва инвеститорите

За следващата година конгломератът очаква стабилен ръст на печалбата и обеща да върне на акционерите си около 26 млрд. долара

16:59 | 17.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
General Electric зарадва инвеститорите

За първи път американският индустриален конгломерат General Electric (GE) даде прогноза за следващата фискална година.

Въпреки вялата световна икономика и натиска върху резултатите в поделението за петрол и газ, през 2016 г. компанията ще отчете по-висока печалба, обеща конгломератът, който отново засилва ангажиментите си към основната си индустриална дейност, предава DPA.

Освен това индустриалният гигант обеща да върне на акционерите си около 26 млрд. долара под формата на дивиденти и обратно изкупуване на акции. Това е възможно, тъй като концернът продължава да се разделя с финансовия си бизнес.  

Компанията е в напреднали преговори за продажбата на портфейл от кредити на стойност над 30 млрд. долара на Wells Fargo & Co. Засега от Wells Fargo са дали най-висока оферта за финансовия бизнес на GE. 

По-рано конкурентът на GE Honeywell настрои инвеститорите си за трудна година. Компанията предвижда органичен ръст в диапазона между 1 и 2 на сто, но въпреки това поясни, че натискът заради ниските цени на петрола ще е продължителен.

За разлика от Honeywell GE очаква за следващата година органичен ръст на основния си бизнес от 2 до 4 на сто.

Оперативната печалба се очаква да е между 1,45 и 1,55 долара за акция. Това е над очакванията на анализаторите, чиято медианна прогноза беше за 1,51 долара. За тази година GE си постави за цел печалба в диапазона от 1,28 до 1,35 долара за акция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още