IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще строи депо за отпадъци в Перник за 9,64 млн. лв.

Преди това дружеството изгради обекти от опазване на околната среда в София, Троян и община Летница

16:32 | 18.04.13 г.
Трейс ще строи депо за отпадъци в Перник за 9,64 млн. лв.

Трейс груп холд АД е лидер в консорциум по изграждането на депо за неопасни отпадъци в Перник, съобщи компанията чрез БФБ-София. Проектът е на стойност 9 637 885 лв., като срокът за изпълнение е девет месеца. Той се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013“.

Партньор в консроциума ДЗЗД „Трейс – Кордеел – Перник“ е Кордеел – България ЕАД.

Проектът включва изграждане на първа клетка от общо четири, изграждане на приемна зона, площадкови комуникации и техническа инфраструктура. Депото ще бъде оборудвано със специална дренажна система за инфилтрата, която ще го отвежда към пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ).

За улавяне на образувалия се биогаз се предвижда изграждане на газоотвеждаща система в процеса на запълването и крайната му рекултивация.

Системата за повърхностна изолация на депото ще се състои от слой за газов дренаж, непропусклив слой (уплътнен глинен слой + геосинтетика), дренажна система и слой за рекултивация.

Повърхностните води ще се дренират и отклоняват извън депото чрез канали за повърхностни води, с цел избягване на замърсяване на повърхностните води при експлоатацията на депото и за предотвратяване на възможни повреди на самото депо.

Предвижда се приемната зона да бъде оборудвана с Биологично пречиствателно съоръжение за битови отпадъчни води /БПСОВ/.

Това е поредният проект на Трейс в сектор опазване на околната среда. Преди година дружеството приключи изграждането на етап 2 от Интегрирания воден проект на София и пусна в експлоатация пречиствателната станция на Троян. В процес на изпълнение е реконструкцията на водопроводната мрежа в община Летница.

Трейс груп холд отчете 20% спад на консолидираните продажби до 302,2 млн. лв. за 2012 г.

Консолидираната печалба се стопи с 96% на годишна база до 277 хил. лв. за 2012 г.

Акциите на Трейс груп холд поскъпват с 1,64% за последните 12 месеца до 3,1 лв. за акция и 75 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още