IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо отчита 49% ръст на годишната брутна печалба

Тенденцията за силен двуцифрен ръст на печалбата на компанията не се променя

13:43 | 29.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Корадо отчита 49% ръст на годишната брутна печалба

Българският производител на радиатори „Корадо България” продължава стабилното си развитие. Предварителните данни от финансовия отчет на компанията за миналата година показват сериозен двуцифрен ръст на брутната печалба.

През 2015 г. печалбата преди данъчно облагане достига  2,185 млн. лв., което е ръст от 49% в сравнение с постигнатата година по-рано брутна печалба в размер на 1,464 млн. лв. Нетните приходи се повишават с 31% и достигат 27,663 млн. лв.

„Тези резултати не ни изненадват, а само потвърждават,  че избраният от нас път на разширяване на производствения капацитет на „Корадо България” , привличането на инвеститори и внимателното наблюдение и реакция на промените в международната финансова и икономическа ситуация е правилен и ни води до много добри резултати", коментира главният изпълнителен директор на „Корадо Груп" Войтех Чамек.  
 
Компанията приключи успешно първата фаза от инвестиционната си програма в завода си в Стражица и в момента е на финала на нейната втора фаза. Инсталираната нова линия за производство на стоманени радиатори на стойност около  7 млн. лева работи с пълния си капацитет и допълва производствените възможности на „Корадо България" с 650 хил. отоплителни тела годишно.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Инсталирането на новата линия за радиатори за бани се изпълнява в срок и официалното ѝ откриване  се очаква през март  тази година. Цялата инвестиционна програма на „Корадо Груп" е на стойност 25 млн. лева.

Припомняме, че през януари 2015 г. „Корадо България” увеличи капитала си със 7,1 млн. лв. Шест месеца по-късно компанията раздаде дивиденти за 2014 г. на стойност 1,050 млн. лв. Намеренията на мениджмънта са да следва и занапред стабилна дивидентна политика.

Основният пакет от акции в „Корадо България”  е на чешката "Корадо Груп" с  85,7% от капитала.

Днес има една сделка с акции на компанията. За последните шест месеца книжата на „Корадо“ са поевтинели с 3,07%.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още