IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо започва изплащането на дивидентите на 15 юни

Дружеството разпредели 80% от печалбата си за миналата година

12:58 | 13.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Корадо започва изплащането на дивидентите на 15 юни

Българският производител на радиатори „КОРАДО-България” АД проведе днес Общо събрание на акционерите си, на което определи размера и разпределението на финансовия си резултат за миналата година, съобщи компанията.

Всички, които се довериха на дружеството, на перспективите за неговото развитие, на способностите на мениджърския му екип и инвестираха в акции, ще получат дивидент, чиято обща сума е 1 053 489,12 лева, се казва в съобщението.

Брутната сума за един брой акция от капитала на дружеството е 0,12 лева (4,36% от емисионната стойност на акциите от увеличението на капитала в края на миналата година). Стойността на дивидентите е в размер на 80% от печалбата за 2014 г., която е 1,321 млн. лева. 

Изплащането на дивидентите ще започне на 15 юни и ще приключи на 13 август чрез Централен депозитар и клоновете на Райфайзенбанк България. Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на ЦД като акционери на дружеството към 27 май.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още