IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг произведения на изкуството, притежавани от Мадоф

Имуществото се разпродава, за да се наберат средства за възстановяване на част от загубите на пострадалите от схемата

09:02 | 15.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	74-годишният Мадоф излежава 150-годишна присъда в затвор в Северна Каролина. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

74-годишният Мадоф излежава 150-годишна присъда в затвор в Северна Каролина. Снимка: Ройтерс

Към края на тази година Sotheby's в Манхатън и Stair Galleries в Хъдсън, Ню Йорк, ще предложат на търг 61 предмета, бивша собственост на Бърнард Мадоф. Застрахователната стойност на предметите е 575 000 долара, според данни на Irvin Picard, която ликвидира брокерската къща на Мадоф, предава Bloomberg.

74-годишният Мадоф в момента излежава 150-годишна присъда в затвор в Северна Каролина, след като се призна за виновен за финансовата злоупотреба. Имуществото му се разпродава, за да се наберат средства за възстановяване на част от загубите на пострадалите от схемата.

Сред лотовете, които предстоят да бъдат продадени, има произведения на изкуството, плакати и килими. Търговете са част от ликвидационния процес, в който вече бяха продадени яхти, спортни автомобили, вина и скъпоценни камъни на Мадоф в полза на жертвите му. 

Сред акцентите в предстоящите разпродажби са литография на Пикасо от 1947 г., изобразяваща черен череп, както и комплект от шест литографии на бикове от 1973 г. от Рой Лихтенщайн и малка скица на женска глава на Матис от 1952 г.

Предметите, включващи няколко ориенталски килима, са украсявали офисите на Мадоф в Манхатън и Куинс.

От ареста на Мадоф през 2008 г. насам Picard е събрала над 9,3 млрд. долара, за да компенсира клиентите му.

По време на едноседмична разпродажба през 2009 г. бяха продадени редица активи на Мадоф, включително три яхти, автомобил Mercedes-Benz и диамантени обеци, принадлежали на съпругата му Рут. Общата сума бе 3 млн. долара.

През 2010 г. канапе, роял на Steinway & Sons, обувки и бельо донесоха над 2 млн. долара на търг в Ню Йорк, на който бяха предложени близо 500 лота.

През 2011 г. автомобил Aston Martin, принадлежал на брата на Бърнард, Питър Мадоф, бе пласиран за 247 500 долара, а колекцията от вина на бизнесмена донесе 41 530 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още