IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Woolworths наема изпълнителния директор на Levi Strauss на мястото на Ян Мойр

56-годишният Рой Багатини ще заеме позицията главен изпълнителен директор следващия месец

22:00 | 14.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

Woolworths Holdings назначи Рой Багатини от Levi Strauss & Co. за главен изпълнителен директор на мястото на Ян Мойр, който ще се оттегли от позицията след девет години начело на южноафриканския търговец на дребно.

56-годишният Багатини ще започне следващия месец, се казва в изявление от вторник на базираната в Кейптаун компания, съобщава Bloomberg. Той е ръководител за района на Америка в компания за дънки, където работи от 2013 г. Преди това южноафриканецът изпълняваше ръководни роли в Carlsberg A / S и SAB Miller.

Акциите на Woolworths поскъпнаха с 9,6% след обявяване на новината, като това е най-рязкото им покачване на дневна база за последните две години.

Новата позиция поставя Багатини начело на търговеца на дребно, специализиран в продажбата на храни и дрехи на родния си пазар, където потребителите се борят за преодоляване на икономическото забавяне и постоянните прекъсвания на електроенергията в цялата страна, които навредиха на бизнес настроенията.

61-годишният Мойр предвождаше разширяването на Woolworths в Австралия преди почти шест години с придобиването на веригата универсални магазини David Jones, но сделката излезе солено и последваха две отписвания на активи от бизнеса, като последното беше през август миналата година.

Този ход "вероятно сигнализира за желанието да остави на заден план разсейването с Австралия и да се насочи отново към вътрешните операции в Южна Африка, където поразделението с храните просперира, а секторът с облеклото се възстановява от оперативните пропуски", казва анализаторът на Bloomberg Intelligence Чарлз Алън.

Продажбите на David Jones отбелязаха спад през 20-те седмици, приключили на 20 ноември, последният отчетен период на търговия. Moйр ще продължи да изпълнява функциите на изпълнителен директор на David Jones, след като се оттегли от най-високата длъжност, заявиха от Woolworths.

Акциите на компанията са поевтинели с 5,7% през последните 12 месеца, оценявайки бизнеса на 3,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още