IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gianni Versace пуска мобилен телефон

Напоследък става все по-често срещано сътрудничеството на производители на телефони с имена в модната индустрия

17:15 | 19.01.10 г.
Gianni Versace пуска мобилен телефон
Италианската модна къща Gianni Versace възнамерява да пусне в търговската мрежа първия си мобилен телефон, съобщава изданието The Wall Street Journal. Устройството е разработено от френската компания ModeLabs Group и ще бъде на разположение на ВИП-клиентите в края на януари.
 
Подробности около дизайна на телефона и неговите спецификации не се съобщават. Известно е само, че инженерите на компанията ModeLabs често са пътували до Милано за срещи с художествения директор на модната къща Донатела Версаче, за да обсъдят модела. В последствие стана ясно, че един от материалите, които ще бъдат използвани в производството на апарата, е кожа.
 
Телефонът на Gianni Versace ще бъде по-скъп от модела, който пуснаха преди година Christian Dior, чиято стойност е 3 500 евро. Той също беше разработен от компанията ModeLabs Group.
 
Напоследък стана тенденция производителите да пускат мобилни телефони под марката на известни модни къщи.
 
Например през 2008 Motorola успя да продаде телефони с марката на Dolce & Gabbana за 200 млн. евро. Други модни къщи като Prada и Armani също вече си сътрудничат с големи производители от света на мобилните телефони.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още