IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford протегна ръка към приза за най-продаван автомобил в света

Focus е на път да изпревари Toyota Corolla от първото място по продажби

12:03 | 31.08.12 г.
<p>
	Интересът към новия Focus става все по-голям. Снимка: Ройтерс</p>

Интересът към новия Focus става все по-голям. Снимка: Ройтерс

Американската компания Ford Motor Co. твърди, че моделът Focus е на път да стане най-продаваната кола в света тази година, измествайки Toyota Corolla от челното място в класацията, предаде AP.

За първите шест месеца на годината от Ford са продали 489 616 седана Focus в световен мащаб.

Това е почти с 27 000 броя повече в сравнение с дългогодишния фаворит Toyota Corolla.

Съобщението бе направено в завода за асемблиране на компанията в Районг, Тайланд, който отвори врати през май. В него се произвежда именно Focus.

Фабриката е една от най-напредналите в технологично отношение съоръжения на Ford. Капацитетът е 150 000 автомобила годишно, предназначени за пазарите на Тайланд, Виетнам, Австралия и други страни в региона.

Неотдавна преработеният Focus се продава в над 100 държави по цял свят. Той се котира добре в САЩ, където продажбите на този модел се увеличиха с 31% през първото полугодие в сравнение със същия период на миналата година.

Corolla обаче все още оглавява класацията в Америка, където през първите шест месеца на 2012 г. от нея са продадени близо с 27 500 автомобила повече в сравнение с Focus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още