IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. д-р Тома Пожарлиев, МБАЛ "Доверие"

18:11 | 21.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Проф. д-р Тома Пожарлиев, МБАЛ "Доверие"

Проф. д-р Тома Пожарлиев е консултант в отделението по обща и ендоскопска хирургия на МБАЛ „Доверие“ от 2012 г. Притежава специалностите „Хирургия“, „Онкология“ и „Спешна медицина“; специализирал е в Москва, Виена, Базел, Инсбрук и Мадрид.

Преди да се присъедини към екипа на МБАЛ „Доверие“ ръководи Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Св. Анна“ в продължение на повече от 20 години.

Един от най-добрите хирурзи в България, проф. Пожарлиев е пионер на лапароскопския метод в страната и на Балканския полуостров - извършва първата лапароскопска холецистектомия тук на 11.03.1993 г.

Има огромен опит в диагностиката и оперативното лечение при злокачествени заболявания на стомах, дебело черво, над 10 хил. ендоскопски операции при жлъчно-каменна болест, хиатални, диафрагмални и хернии на предна коремна стена, заболявания на матка и яйчници и спешни състояния.

Членува в пленума на Българското хирургично дружество, Европейското дружество на хирурзите, Българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози. Основател и председател е на секцията по миниинвазивна хирургия на БХД и почетен член на лапароскопските дружества на Сърбия и Македония.

Участва в редакционния съвет на списания „Висцерална хирургия“ и има над 180 публикации в сферата на спешната, коремната, онкологичната и лапароскопската хирургия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още