IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford Focus отново лидер по продажби в света

Моделът оглавява класацията за втора поредна година

15:05 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Ford Focus запазва титлата си като най-продавания модел в света за 2013 г., съобщават от компанията, базирайки се на годишните данни на Polk за регистрациите на нови автомобили. Агенцията класира Focus на челното място и през 2012 г.

Регистрациите на Focus през миналата година достигат 1 097 618, което представлява ръст от 8,1% спрямо 2012 година, когато бяха продадени общо 1 014 965 екземпляра от модела.

От разпространената кратка информация става ясно, че постигнатият успех се дължи най-вече на увеличеното търсене на Ford Focus в Китай. Данните на Polk сочат, че на Китай се пада над един от всеки три продадени автомобила Focus по света. В Европа са реализирани 317 110 продажби.

„Забележително е как Focus отново е лидер в индустрията като най-продавания модел на планетата, споделя Джим Фарли, изпълнителен вицепрезидент, глобален маркетинг, продажби и услуги във Ford Motor Company. - С новия автомобил отново вдигнахме летвата, показвайки отдадеността на Ford към постоянно усъвършенстване – с добавяне на по-добри технологии за водача и на динамичен, още по-модерен екстериор сред цялата гама на Focus”.

В компанията се надяват да запазят този резултат и през настоящата година, като за целта ще попълнят гамата на Focus с нови версии. Към настоящите комби и хечбек съвсем скоро ще се присъединят Focus Sedan и Focus Electric, чиито премиери са насрочени за изложението в Ню Йорк.

Припомняме, че през 2012 година данните на агенция Polk отново изведоха Focus на челното място по продажби. Тогава от Toyota оспориха резултатите и заявиха, че най-продаваният автомобил в света продължава да бъде Corolla.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още