IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz представи новия GLS

S-Class сред SUV моделите, така германците анонсират своя нов модел

15:54 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mercedes-Benz представи новия GLS

Официална информация и снимки за луксозния SUV GLS разпространи германската компания Mercedes-Benz. Моделът представлява наследник на GL, като ще бъде наличен за по-ръчки по-късно тази година.

"S-Class сред SUV моделите", така германците анонсират своя модел, който представлява фейслифт версия на всъдехода, който до неотдавна бе познат под името GL.

Промените по външността на луксозния автомобил не са големи, като засягат челните светлини, броните, решетката на радиатора, графиката на стоповете, както и предлаганите цветове и джанти.

Интериорът също не е променян щателно, но все пак се вижда нова инфо-развлекателна система със свободно стоящ 8-инчов дисплей, нов волан с три лъча, тъчпад управление на функциите и др. Срещу допълнително заплащане се предлага и йонизатор, който според информацията осезаемо подобрява качеството на въздуха в кабината.

Сериозен ъпдейт обаче е направен по отношение на системите за безопасност и комфорт, повечето от които са заети директно от новото поколение на флагмана S-Class. Сред тях са активен автопилот, система за нощно виждане, активна система за поддържане лентата на движение, технология за стабилизация при страничен вятър и много други.

Промени има и в гамата мотори. Би-турбо агрегатът V8, поставян на GLS500 4MATIC, вече предлага с 20 к.с. повече - 449 к.с. и 699 Нм. Увеличена мощност демонстрира и версията GLS 63 AMG, при която показателите са вече 577 к.с. и 760 Нм. Дизеловият 3.0 V6, поставян на GLS350d 4MATIC, пък предлага 255 к.с. и 616 к.с.

Всички модели с изключение на AMG модификацията се оборудват стандартно с новата 9-степенна автоматична трансмисия 9G-TRONIC, а срещу доплащане могат да бъдат снабдени с централен диференциал с блокировка. При GLS 63 AMG трансмисията е AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC.

Публичната премиера на Mercedes-Benz GLS ще се състои на автосалона в Лос Анджелис, САЩ. Продажбите ще бъдат факт в края на месец ноември, когато и ще се проведе салонът.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още