IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche работи върху хибриден модел 911

Силовият агрегат на модела е създаден независимо от Volkswagen

17:52 | 20.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Porsche&nbsp;</em></p>

Снимка: Porsche 

Porsche работи върху създаването на хибридна версия на модела 911, която ще бъде представена през 2020 г. Това обяви главният инженер на семейството Porsche 911 Ерхард Мьосел пред изданието Car and Driver.

По думите на Мьосъл въпросът със създаване на хибридна модификация на един от най-популярните модели на марката вече е напълно решен. В момента инженерите на компанията работят върху теглото на батериите и тяхното окомплектоване.

„Целта ни е Porsche 911 дори с хибридно задвижване да запази настоящето си ниско тегло, но същевременно да бъде оборудвано с батерии с достатъчна емкост, които да гарантират по-голям преход”, обясни инженерът.

Очаква се в основата на хибридния агрегат на бъдещото 911 да бъде поставен сравнително малък бензинов турбомотор, който да задвижва задната ос. За предната ще отговаря електрически двигател. Системата е изцяло разработка на Porsche, а не е взаимствана от компанията-майка Volkswagen.

Мьосъл допълни, че в компанията му на този етап се отказват от направата на напълно електрическо 911. В Porsche са на мнение, че с хибридната модификация ще могат да удовлетворят все по-ожесточените стандарти за екология, които се налагат.

Още новини от Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още