IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сервизна акция за електрическия Golf

Проблемът засяга електромотора на Volkswagen е-Golf

19:05 | 29.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Volkswagen обяви изтегляне в сервизите на електрическата версия на най-популярния си модел Golf заради няколко случая на отказ на двигателя. Причината е проблем в програмното обезпечение на силовия агрегат, съобщава Ройтерс.

За предстоящата сервизна акция съобщиха и от Националната агенция за безопасност на движението в САЩ (NHTSA). В сервизите ще бъдат прибрани всички e-Golf в Щатите, произведени през 2014 г. Общият брой на тези електромобили е 5 600, като това включва и непродадените, които се намират в складовете на дилърите на марката.

Според представител на Volkswagen проблемът не представлява заплаха за сигурността на возещите се в автомобила, но може да доведе до отказ на електромотора по време на движение. Кратковременно увеличение на напрежението в агрегата може да повреди батериите и това да принуди бордовия компютър да изключи двигателя.

Засега сервизната акция засяга единствено намиращите се на територията на САЩ електромобили Golf. Не се изключва обаче възможността тя да засегне и други държави, в които също се предлага моделът.

Към момента Volkswagen e-Golf, който предлага пробег от 133 км с едно зареждане, заема 4-о място с едва 5% от американския пазар за електромобили. През януари-февруари германците са продали 526 бройки от модела.

Лидер на пазара остава Tesla Model S с 3 200 броя, следвана от Nissan Leaf с 1 685 и Tesla Model X с 900 единици.

Още информация за сервизни акции вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
sinonim
преди 8 години
*акция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още