IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към новата генерация на BMW 5-Series

Седанът ще получи технологиите на 7-Series, включително карбоновото шаси CLAR (Видео)

15:38 | 08.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BMW TV</p>

Снимка: BMW TV

BMW публикува първо официално видео на новото поколение 5-Series. Седанът ще получи индекс G30, като трябва да бъде разкрит през следващите месеци.

Клипът е доста кратък и разкрива малка част от дизайна на новия модел. Все пак става ясно, че драстични промени в стила на 5-Series няма да има, като основните промени ще засегнат най-вече решетката, броните и светлините, които ще бъдат изцяло LED. Като цяло бизнес седанът ще заеме редица дизайнерски решения от по-големия 7-Series.

От флагмана на BMW ще бъде заета и платформата за 5-Series G30. Това е архитектурата CLAR, използваща материали като карбон, алуминий и високоякостна стомана, която ще позволи на инженерите да редуцират теглото на автомобила с най-малко 80 кг.

Гамата от задвижващи агрегати ще бъде богата, като ще включва 2,0-литров бензинов и 3,0-литрови бензинови и дизелови мотори. Очакват се също дизелов агрегат с електрически турбини, както и няколко plug-in хибрида. Върховата спортна версия М5 вероятно ще продължи да използва V8 мотора с обем 4,4 литра, но той ще бъде щателно преработен и подобрен, сочат спекулациите.

За да се конкурира успешно с новото поколение на Mercedes-Benz E-Class, новият BMW 5-Series ще получи множество технологии от 7-Series. Сред тях са лазерни главни светлини, системи за автономно придвижване и дистанционно паркиране, мултимедиен комплекс iDrive с управление с жестове и др.

Публичната премиера на новото BMW 5-Series ще се състои най-рано в края на този месец по време на автосалона в Париж. По-вероятно е обаче моделът да се появи пред публиката на автосалона в Детройт в началото на 2017 година.

Видеото вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още