IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota Corolla остава лидер на световния пазар

Ford F-Series задмина VW Golf в битката за второто място

15:52 | 06.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Toyota</p>

Снимка: Toyota

Най-продаваният автомобил в света, както и през миналата година, продължава да бъде Toyota Corolla. Резултатът на модела за първите 8 месеца от тази година е с 1,5% по-нисък в сравнение с 2015 г., но въпреки това той има сериозен аванс пред конкурентите си, съобщава Focus2move.

От 1 януари до 31 август от Corolla са продадени над 836 хил. броя. Това е с близо 200 хил. повече от втория в класирането – Ford F-Series. Американският пикап обаче записва увеличение на продажбите с 9,2%, като така задминава европейския бестселър VW Golf, който през 2015 г. беше на второ място. Интересът към германския модел е спаднал с 6,1%.

Спад отчита и заемащият четвърто място - Ford Focus. Понижението е с близо 14%, което позволява да се намали разликата между него и петия в класацията – Hyundai Elantra. В същото време Toyota RAV 4 стига до шесто място, след като миналата година беше  на десето място.

Големият отличник в първата стотица обаче е Hyindai Tucson, който за 12 месеца е записал почти трикратно увеличение на продажбите и от 83-о място се придвижва на 13-о с 402 791 реализирани единици.

Топ 10 по продажби
Toyota Corolla остава лидер на световния пазар
Заб. В първата графа е класирането за тази година, а във втората - това от миналата година. В четвъртата са продажбите, а в петата - разликата в сравнение с 2015 г.

Като цяло за първите 8 месеца от годината в цял свят са продадени близо 60 млн. нови автомобила, което е увеличение с 3,3%. Лидер си остава пазарът в Китай с 16,9 млн. единици.

Още новини с автомобилна тематика - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още