IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot назначава 600 нови служители за завода си в Хорден

Те обаче ще са предимно с временни договори за 18 месеца, пояснява производителят

15:38 | 05.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският автомобилен производител Peugeot SA планира да разкрие допълнително 600 нови работни места в завода си в град Хорден, Северна Франция, за да отговори на  силното търсене на автомобили, произвеждани там, съобщава MarketWatch.

Френската компания обаче допълва, че планираният новоназначен персонал ще бъде предимно с временни договори за 18 месеца напред. Този ход е в отговор на силното търсене на Peugeot Expert и Traveler,  както и на моделите на Citroen - Jumpy и SpaceTourer, които се произвеждат  в завода в Хорден от 2016 г.

Трябва да се има предвид, че този завод в Северна Франция обединява лекотоварни автомобили на марките Citroen и Peugeot в съвместната автомобилна  компания, както и производство за Toyota Motor Corp., с която Peugeot има споразумение за партньорство.  

„Резултатите, постигнати от тези автомобили в Европа, ни насърчиха да приспособим и подкрепим изключителната динамика на продажбите, създавайки нов производствен екип“, заяви производственият мениджър на компанията за Северна Франция Патрис Льо Гайдер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още