IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW вкарва над 300 000 дизелови коли в Европа в сервизите си

Според компанията има опасност от пожар заради изтичане на етилен гликол

18:31 | 08.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

По-рано тази седмица се появи информация, че BMW вика над 100 000 дизелови коли в сервизите си в Южна Корея, а сега тази сервизна акция стигна и до Европа и ще обхване над 300 000 автомобила. Проблемът е самозапалване на борда на някои от колите, по-точно 27 такива случаи в Азия тази година.

Акцията официално се казва „техническа кампания“ и обхваща почти цялата гама на баварците: 3-а, 4-а, 5-а, 6-а и 7-а серии, както и SUV моделите X3, X4, X5 и X6. Колите ще минат през сервизите за инспекция и ремонт, ако се налага.

Проблемът е бил регистриран от BMW още през 2016 година, но едва този юни в компанията са успели да установят точната причина за самозапалванията.

Става въпрос за проблем в модула за рециркулация на изгорелите газове, като според BMW малки количества етилен гликол, използван за охлаждане, изтичат и се натрупват там. След това етилен гликолът може да се смени с въглерод и утайки от масло, което да създаде запалителна смес.

Защо още може да се стигне до пожар вижте в материала на Automedia.bg.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още