IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan свива производството в свой завод в Япония заради проблем с доставките

Заводът на доставчика Hitachi Astemo във Фукушима е прекратил работа в понеделник поради авария в електрозахранването, свързана с земетресението от събота

14:53 | 17.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Buddhika Weerasinghe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Buddhika Weerasinghe/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Nissan Motor Co. ще свие производството в префектура Фукуока заради прекъсването на доставките на автомобилни компоненти след силното земетресение, което разлюля Североизточна Япония в събота (13 февруари), съобщава Ройтерс, цитирайки двама източници, запознати с темата.

Трусовете са засегнали производителя на авточасти Hitachi Astemo, един от доставчиците на Nissan.

Hitachi Astemo, съвместно предприятие между Hitachi и Honda Motor Co., произвежда части за системи за окачване на автомобили в своя завод в префектура Фукушима, които се използват от Nissan и Toyota Motor Corp.

Във вторник вечерта Nissan е съкратил работното време на две производствени линии в своя завод във Фукуока, където се сглобява миниванът Serena, като производството ще бъде спряно изцяло в събота, посочват източниците.

Говорител на концерна обаче изтъква, че към момента производството на концерна не езасегнато от последствията от земетресението.

В същото време Toyota обяви, че временно спира производството на автомобили на 14 производствени линии в девет свои фабрики в Япония заради земетресението с магнитуд от 7,3 по Рихтер, което Японската метеорологична агенция (JMA) определи като вторичен трус от земетресението от 11 март 2011 г., довело до аварията в АЕЦ „Фукушима“.

Производствените съоръжения на Toyota в пет префектури, в това число Айчи, Ивате и Фукуока обявиха, че спират временно работа между 17 и 20 февруари.

Hitachi Astemo информира, че заводът ѝ във Фукушима е спрял производството от понеделник заради проблеми с електрозахранването, свързани със земетресението.

Компанията се нуждае от време, за да инспектира съоръжението за проблеми, свързани с електрозахранването, посочва неин говорител. Не е ясно кога ще бъдат възобновени производствените ѝ операции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още