IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов проблем за Tesla в Германия – коли, предвидени за доставка, останаха без гуми

Крадци са разбили панорамния покрив на един електромобил на компанията и са свалили гумите и пластмасовите капаци на джантите на няколко други коли

15:42 | 21.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Явно проблемите на Tesla Inc. в Германия няма да приключат с окончателното одобрение на фабриката на американския електромобилен концерн край Берлин. Неизвестни лица са откраднали гумите на някои от току-що излезлите от поточните линии на гигафабриката в Грюнхайде автомобили Model 3 и Model Y, които се намират във Вайтерщат, провинция Хесен, съобщава Automobilwoche. Засегнати са около дузина превозни средства, предвидени за доставка в региона, добавят от германската медия.

Това не е всичко. Автокрадците са разбили панорамния покрив на един електромобил, като пет превозни средства са без пластмасови капаци върху джантите. Колите без джанти са поставени върху тухли, което може да доведе до повреда на батерията, става ясно от германския форум Tesla Fahrer und Freunde.

Според полицията на Хесен щетите върху електромобилите достигат 5-цифрена стойност.

тесла тесла

Снимка: TFF/S Tesla

Предполага се, че престъплението е станало през нощта на 11 срещу 12 март.

Един потребител е заснел щетите по въпросните електромобили, като снимките са достъпни в интернет.

Tesla използва база във Вайтерщат, откъдето доставя превозните средства до клиентите в провинцията, тъй като мястото предлага повече пространство от подобен обект във Франкфурт. Проблемът обаче е, че това място не е достатъчно добре защитено като според наличната информация базата дори не разполага с ограда.

Според публикация в Twitter главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вече пътува за Германия, като се очаква да присъства на официалната церемония по откриването на гигафабриката във вторник (22 март).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още