IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eldrive навлиза в Литва, докато разширява мрежата си от зарядни станции

В балтийската страна вече са инсталирани 10 зарядни точки, информират от eMobility International

20:37 | 19.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;eMobility International</em></p>

Снимка: eMobility International

Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България Eldrive разширява своята дейност на трети европейски пазар – Литва, съобщава операторът eMobility International.

В страната мрежата вече разполага с 10 изградени зарядни точки. 

Eldrive предлага над 500 точки за зареждане на електромобили в България, Румъния и Литва, като от края на миналата година е започнало надграждане на съществуващата инфраструктура с по-мощни 120 kW DC супербързи зарядни станции от последно поколение, за да се отговори на търсенето и нуждите на развиващия се пазар у нас.

“Експанзията на Eldrive към нови европейски пазари е логична стъпка в нашето развитие. През последните години положихме големи усилия за бързото разрастване на зарядната ни мрежа и към момента сме най-голямата мрежа в България с над 450 зарядни точки. Искаме да пренесем опита си и в другите пазари, на които оперираме - Румъния и Литва. Вярваме, че ще успеем в кратки срокове да развием мрежата си и там, като целта е лидерска позиция на всички пазари, на които оперираме.” коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на eMobility International.

Плановете предвиждат да бъде удвоен общият брой на инсталираните точки на Eldrive през тази година. В България мрежата разполага с над 450 точки, в Румъния са над 50, а в Литва компанията стартира с 10 зарядни точки. Неотдавна Eldrive представи изцяло нова версия на мобилното си приложение, което разполага с подобрен интуитивен дизайн и ще позволи надграждане на услугата на Eldrive с функционални нововъведения в близко бъдеще.

През 2017 г. пътят София - Кулата се превърна в първия главен път с пълно покритие от зарядни станции от мрежата Eldrive.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още