IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Continental успя да надмине очакванията за продажби

Компанията е отчела обезценки в автомобилния сектор от 370 млн. евро

16:24 | 20.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Доставчикът на автомобилни части Continental отчете по-добри от очакваното продажби за 9,4 млрд. евро през второто тримесечие в сряда с марж на коригираната печалба от 4,4%, малко над очакванията на анализаторите за 4,2%, съобщава Ройтерс.

Компанията, която през май понижи прогнозата си за ръст на печалбата до 4,7-5,7% от 5,5-6,5%, потвърди по-ниските си очаквания в предварителните резултати пред доклада си за полугодието, който трябва да излезе на 9 август.

Продажбите през второто тримесечие са малко над сумата от 9,3 млрд. евро през първите три месеца.

Продажбите през второто тримесечие на миналата година, преди компанията да отдели бизнеса си със системи за задвижване, достигнаха 9,9 млрд. евро при марж от 7,2%.

Continental предупреди през март за слабо начало на 2022 г. и че войната в Украйна може да има трайни последствия върху веригите на доставки.

През април компанията обяви, че води преговори с клиенти, за да увеличи цените с цел покриване на собствените ѝ растящи разходи.

Производители на автомобили от Volkswagen до BMW отчетоха по-ниски продажби за първото полугодие, а Европа регистрира най-ниския брой регистрации на нови автомобили от 1996 г. насам.

Автомобилният сектор на Continental, който компанията предупреди през април, че може да приключи на червено тази година, отчете отрицателен марж на коригираната печалба преди данъците и лихвите от -2,3%, а подразделението за гуми отчете най-високия марж от 13,8%.

Компанията е отчела обезценки в автомобилния сектор от 370 млн. евро, заяви тя, а активи за още 75 млн. евро в Русия са обект на обезценка заради санкции, основно в бизнеса с гуми.

Коригираните свободни парични потоци на групата възлизат на -687 млн. евро, съобщи доставчикът, което е доста под консенсусната оценка на анализаторите за -225 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още