IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla е получила втора призовка от SEC заради туитовете на Мъск от 2018 г.

През юни Мъск подаде искане пред съда споразумението с Комисията по ценните книжа да бъде прекратено

14:59 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla е получил втора призовка от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ заради туитовете на главния изпълнителен директор Илон Мъск, с които през 2018 г. обяви, че ще свали компанията от борсата. Това става ясно от регулаторни документи, подадени от компанията, в понеделник, цитирани от Ройтерс.

Компанията заяви, че е получила призовката на 13 юни и ще си сътрудничи с държавните власти. Регулаторът не е отговорил веднага на исканията на Ройтерс за коментар.

През ноември миналата година регулаторът изпрати призовка на Tesla, свързана със споразумението, което изисква туитовете на Мъск със съществена информация да бъдат предварително одобрявани.

През 2018 г. Мъск уреди съдебен спор с регулатора заради туитовете си за свалянето на Tesla от борсата, договаряйки се да позволи на адвокатите на компанията да одобряват предварително туитове със съществена информация за компанията.

През юни Мъск подаде искане пред съда това споразумение с Комисията от 2018 г. да бъде прекратено.

Отделно от това Tesla заяви, че е превърнала приблизително 75% от покупките си на биткойни във фиатна валута и е отчела отписване за 170 млн. долара, свързано с актива.

Към 30 юни справедливата пазарна стойност на цифровите активи на Tesla е на стойност 222 милиона долара, се казва в документите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още