IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай насърчава Илон Мъск да засили инвестициите на Tesla в Шанхай

Американският предприемач посочва, че неговата компания е отворена към засилване на съвместната работа с финансовия център

17:16 | 01.06.23 г. 1
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg

Висшият представител на Китайската комунистическа партия (ККП) в Шанхай е помолил главния изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск да засили инвестициите във финансовия център по време на срещата им в четвъртък, съобщава Bloomberg.

Лидерът на ККП в Шанхай Чън Дзинин е заяви пред Мъск, че градът има желание да задълбочи сътрудничеството си с Tesla по отношение на електромобилите и съхранението на енергия. От своя страна, американският предприемач е посочил, че неговата компания също е отворена към засилване на съвместната работа с Шанхай и да обслужва по-добре както китайския, така и глобалния пазар.

Мъск отлетя от Китай по-рано в четвъртък, приключвайки своето първо посещение в азиатската страна след пандемията от коронавирус.

Заводът в Шанхай отговаря за повече от половината от световното производство на Tesla през 2022 г., като сега съоръжението може да произвежда до 1,1 милиона автомобила годишно. В замяна американският автомобилен производител допринесе почти за една четвърт от общата стойност на производството на автомобили в Шанхай за миналата година, а местните власти обещаха да продължат да засилват връзките си с компанията чрез осигуряване на среда за автономно шофиране.

Чън, който също е член на Политбюро на ККП, преди това се срещна с Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Той заяви пред Даймън, че се надява JPMorgan да помогне за привличането на повече международни финансови институции в Шанхай и да осигури по-широка представа за развитието на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 01.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 10
zelka007
преди 10 месеца
заслабнал е верно , онова лекарство действа ... затова изчезна от търговската мрежа ... ще излезне и то с печеливш страничен ефект като на виаграта ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още