IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският електромобил Atom вече е достъпен за предварителни поръчки

Цената на резервация е 7 хил. рубли, като сумата може да бъде върната, ако кандидат-купувачът промени решението си

13:42 | 02.08.23 г. 1
Финалната версия на електрическия Atom. Снимка: Официален канал на електромобила в YouTube
Финалната версия на електрическия Atom. Снимка: Официален канал на електромобила в YouTube

Компаниите КАМАЗ и „Кама“ пуснаха за предварителни поръчки своя електрически модел Atom, като резервиралите превозното средство ще получат цифров ключ, който позволява окончателна покупка, съобщава Autostat, цитирайки съобщение на производителите в техния официален канал в Telegram.

Цената на резервация на Atom е 7 хил. рубли (около 76 долара), като сумата може да бъде върната, ако кандидат-купувачът промени решението си.

Автомобилът беше представен през май, като превозното средство ще предлага пробег от около 500 км с едно зареждане на батерията в зависимост от версията. Моделът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 7 секунди, при максимална скорост от 170 км/ч.

Върху външния дизайн на електромобила работи италианско дизайнерско студио.

По-рано генералният директор на КАМАЗ Сергей Когогин каза, че производството най-вероятно ще се осъществи в автомобилния завод на възродената марка "Москвич". Компанията планира да представи предсерийни прототипи на електрически автомобили тази есен и да проведе полеви тестове.

Серийното производство на електрически превозни средства е планирано за средата на 2025 г.

В първия етап се предвижда обемът да бъде между 5 хил. и 15 хил. превозни средства.

Autostat отбелязва, че външният вид на Atom e патентован и се различава малко от първоначалната версия, която беше представена през май.

Цената на електрическия автомобил ще бъде обявена при наближаване на датата на производство. „Тя ще съответства на пазарната стойност на електрическите превозни средства от този клас към момента, в който Atom излезе от производствената линия през 2025 г.“, става ясно от публикация на сайта на електромобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 02.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
0pk
преди 8 месеца
Лафа "Атом отляво, aтом отдясно" придибива нови измерения. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още