IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault разбули предвестника на Alpine

Спортният прототип Celebration използва 1,6-литров мотор с 200 к.с.

13:08 | 15.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Renault&nbsp;</em></p>

Илюстрация: Renault 

Френският автомобилен производител Renault избра пистата „Сарте”, на която се провежда легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”, за място на премиерата на предсерийния спортен автомобил Celebration. Той е дело на възродената от французите марка Alpine, като отбелязва нейната 60-годишнина. 

За разлика от показания през 2012 концептуален модел А110-50, който приличаше на суперкола, Alpine Celebration няма подобни амбиции. Французите така и не разкриха подробности за новата машина, като обещават да го сторят по-късно, но се знае, че тя е със средно разположен двигател и задно предаване.

Що се касае до задвижващия агрегат, в Alpine и Renault са се спрели на 1,6-литров бензинов турбо-мотор, който ще развива минимум 200 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Теглото на автомобила е 1100 кг., което обещава сериозна динамика.

Първият сериен автомобил на възродения Alpine ще се появи през 2016 г., обещават от компанията. Това е точно 20 години, след като марката прекрати производството на свои модели.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още