IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичният общински съвет ще проверява строежите в зелени площи в "Младост"

Проблемът е заради реституирани или продадени имоти отпреди повече от 15 години, обясни председателят на местния парламент

12:38 | 16.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Столичният общински съвет ще проверява строежите в зелени площи в "Младост"

Столичният общински съвет ще проверява всички зелени площи в кв. „Младост“ в София, предвидени за застрояване, по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова. Това каза председателят на общинския съвет Елен Герджиков пред Нова телевизия.

Герджиков посочи, че в момента текат проверки на два терена – зелени площи в междублокови пространства, които са били продадени и са подготвени за застрояване. 

Решението за проверките местната администрация взе заради протестите на жители от квартала, които се оплакват от презастрояването. През миналата седмица недоволни граждани успяха да спрат застрояването на детска площадка в първи микрорайон на квартала.

Снощи се проведе и протест пред сградата на районната общинска администрация с основно искане за мораториум на строителството в квартала и промени в общия устройствен план на София, за да не се допуска застрояване на зелени площи, паркинги, междублокови пространства и детски площадки.

Междувременно ГЕРБ свали доверието си от районния кмет Цвета Авджиева, която вчера подаде оставка.

Елен Герджиков обясни, че около 2000 г. много имоти в столицата са приватизирани, продадени или реституирани чрез търговски дружесва или чрез общинската компания „Софийски имоти“. "Това са бомби със закъснител, чиито ефект виждаме в момента", коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още