IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony на финалната права за новата централа в Ню Йорк

Компанията ще наеме офис на "Силициевата алея" в Голямата ябълка

11:44 | 18.09.13 г.
Sony на финалната права за новата централа в Ню Йорк

Sony приключва преговорите по наемането на нова централа в Ню Йорк, в която ще има пространство за концерти на покрива, съобщава Financial Times. Това се случва девет месеца, след като компанията продаде предишната си сграда в Голямата ябълка за 1,1 млрд. долара в опит да набер едопълнителни приходи.

Според източници, запознати със сделката, преговорите за новата централа са на финалния етап.

Новите офиси се намират в небостъргач на 30 етажа в Манхатън. Вероятно Sony ще се договори за наем от над 750 долара/кв. м за площите на горните етажи на сградата.

Новата централа е с площ от 46 хил. кв. м спрямо малко над 76 хил. кв. м в сградата, която компанията обитава в момента.

Редица компании като Sony се опитват да се възползват от ситуацията на пазара на бизнес имоти в Ню Йорк, като продават сградите си и се местят в по-малки офиси на по-ниски цени, отбелязва изданието.

Sony ще остане в сегашната си централа до 2016 г.

Новата локация на Sony е в район със силна концентрация на високотехнологични компании, известен като "Силициевата алея". Тя е близо до офисите на AOL, Spotify, Tumblr и няколко новостартиращи компании за рекламни технологии.

В сградата ще има и салони за прожекции за Sony Pictures и пространство за музикални изпълнения на артистите на Sony Music, включително на покрива и терасите. Повечето от общо 1 700-те служители на Sony в Ню Йорк рабоят за музикалния бизнес на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още