IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

XXL складовете стават все по-търсени в Европа

Големите площи предлагат различни решения за онлайн ритейлърите

11:45 | 05.11.15 г.
XXL складовете стават все по-търсени в Европа

Големите складови площи (т.нар. ХХL) са все по-популярни и търсени на българския пазар заради възхода на електронната търговия и интереса на инвеститорите към по-мащабни сделки, пише онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на доклад на консултантската компания CBRE.

На водещите европейски пазари в момента около една трета от усвоените площи са свързани с електронната търговия. XXL складовете предлагат различни решения за онлайн ритейлърите, които искат да консолидират складовите си операции, посочва изданието.

Заради нарастващите разходи около доставките, които вече достигат 40-50% от общите разходи на интернет търговците, все повече от тях обмислят вариант за наемане на XXL пространства.

Пазарът на логистични и индустриални имоти в Европа продължава да расте, като Холандия и Ирландия записват изключително силни ръстове.

За същия период над 25 на сто от логистичните пространства, усвоени във Великобритания, Франция и Холандия – три от ключовите логистични пазари в Европа, са с големи размери.

Инвеститорският апетит за индустриални имоти остава силен, но размерите на имотите са ключов фактор за вземането на решение за инвестиции. За институционалните инвеститори размерът на трансакциите е от изключително значение, като те предпочитат да придобиват активи на стойност 75-150 млн. евро.

Подобни стойности на сделките са трудно постижими в една единствена трансакция, а XXL активите могат да задоволят тези изисквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още