IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter взе заем от 1 млрд. долара

Средствата ще бъдат използвани за покриване на разходите по първичното публично предлагане и за развиване на бизнеса

09:56 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Twitter взе заем от 1 млрд. долара

Социалната мрежа Twitter си е осигурила заем от 1 млрд. долара преди първичното си публично предлагане, става ясно от коригирана информация от проспекта за инвеститорите, съдържаща се в документи, подадени пред американската Комисия за ценните книжа и борсите, предадоха Ройтерс и изданието Mercury News.

Както бяха съобщили от Ройтерс през този месец, банките Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch и Deutsche Bank са били ангажирани с уреждането на кредитното споразумение. Те са и поематели на първичното публично предлагане.

Привлечените средства ще помогнат на компанията да покрие разходите по излизането си на борсата, а част от тях ще бъдат насочени към развиване на бизнеса ѝ. Срокът на погасяване на кредита е 5 години.

Очаква се акциите на социалната мрежа да започнат да се търгуват на New York Stock Exchange в средата на ноември. Анализатори оценяват евентуалната пазарна капитализация на компанията след излизането на борсата в диапазона 10-15 млрд. долара.

От компанията разкриват също, че платформата за мобилна реклама MoPub Inc, която бе закупена от нея през септември, е на загуба от 2,8 млн. долара за първите 6 месеца на годината при приходи от 6,5 млн. долара. Twitter плати 350 млн. долара в акции за придобиването ѝ, което е най-голямото до момента за социалната мрежа. Очаква се сделката да бъде приключена през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още