IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изследване: Компаниите предпочитат iOS пред Android

Приложенията за обработка на документи и за достъп и синхронизиране на файлове са най-търсените от корпоративните клиенти

11:40 | 18.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изследване: Компаниите предпочитат iOS пред Android

Корпоративните клиенти предпочитат да ползват iOS пред Android и Windows Phone. Това поне показват данни от изследването Mobility Index за второто и третото тримесечие на 2013 г., изготвено от анализаторската компания Good Technology.

Според данните 72% от всички активирани в компаниите приложения работят под iOS на Apple. Android расте бързо, но засега държи дял от едва 27 на сто.

За Windows Phone обаче Good продължава да отчита скромния дял от едва 1%. Главният изпълнителен директор на компанията Кристи Уайът обаче твърди, че последните появили се на пазара таблети могат да донесат ясно доловима тенденция в полза на Microsoft. 

Най-бързо разрастващата се област в корпорациите са специално адаптираните за тях  “Custom Apps” с 52 процента увеличение през третото тримесечие. 95 на сто от тези приложения работят на iOS. Но също така и на разпространението на приложения за безопасност скача от второто до третото тримесечие с цели 42 на сто.

Що се отнася до приложения от трети страни, обработка на документи е най-важната за компаниите категория. Тя обединява 56 процента от всички активации. С 20%-ен дял следват приложенията за достъп и синхронизиране на файлове.

81% от всички обхванати от Good активации на приложения са се случили на таблети, а не на смартфони, а 91 на сто от всички активирани за таблети приложения са за обработка на документи. В абсолютно отношение броят на активациите нараства със 60% на годишна база.

Самият Good Technology е доставчик на решения за сигурност за мобилни устройства. Включените в Mobility Index данни са получени от нейните повече от 5000 клиенти в 130 страни по света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още