IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Дел отново подслади офертата си за Dell

Акционерите ще гласуват предложението на 12 септември, но бордът на директорите вече го одобри

18:12 | 02.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Майкъл Дел отново подслади офертата си за Dell

Бордът на директорите на американския компютърен гигант Dell прие нова оферта да изкупуването ѝ от основателя Майкъл Дел, който е добавил еднократно плащане от 13 цента на акция към офертата си от миналата седмица за 13,75 долара на акция, съобщи BBC.

Дел се опитва да изкупи обратно фирмата, която основа през 1984 г., заедно с инвестиционната компания Silver Lake.

Акционерите трябваше да гласуват предложението по-късно днес, но допълнителният дивидент означава, че новата оферта трябва първо да бъде оформена и да им бъде представена. При това положение гласуването ще се проведе на специално заседание на 12 септември.

Предишното предложение на Дел предизвика ожесточени критики от страна на големи акционери в компанията като Карл Айкън, които смятат, че то я оценява прекалено ниско. Без специалния дивидент офертата на настоящия главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите оценява Dell на 24,5 млрд. долара.

Основателят иска да реорганизира бизнеса от настоящото производство на компютри в посока към предоставяне на технологични услуги. За да успее да направи това, без да е подложен на натиск от акционерите за резултати за всяко тримесечие, той възнамерява да я изтегли от борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още