IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Неков: Всяка година къмпингуващите българи са поне два пъти повече

Водим дискусии с хора, които могат да предложат нови, автентични преживявания дори в по-малки, непопулярни населени места, посочи създателят на платформата Karavani.bg

16:47 | 01.03.23 г.

„Къмпингуващите всяка година са поне два пъти повече. Поне половината от всички къмпингуващи са за пръв път на къмпинг, което свидетелства за бързия ръст, наваксване и приближаване до средните нивата в Западна Европа. Там между 14-15%, а в някои страни и 25% от всички нощувки са в къмпинги“, съобщи в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Николай Неков, създател на платформата Karavani.bg.

Според него основната цел на платформата е да популяризира алтернативния вид туризъм, който е по-близо до природата и дава различни възможности. „Целта ни е да помогнем на повече хора да предлагат туристически преживявания и услуги и в момента работим с близо 80 собственици“, посочи Неков. Експертът уточни, че се водят дискусии с хора, които могат да предложат нови, автентични преживявания дори в по-малки, непопулярни населени места.

Неков обясни, че през последните месеци платформата Karavani.bg е привлякла 100 хил. лева от Фонда за рисков капитал и 120 хил. лева от малки инвеститори. Средствата ще се използват за цялостното технологично развитие на платформата и услугите, които се предоставят, при свързване на търсещите и предлагащите услуги в сферата на алтернативния туризъм, за достигане до нови B2B клиенти и нови пазари.

Какъв е потенциалът на туризма на къмпинг? Какви трябва да са регулациите за свободното къмпингуване и кои страни са за пример? Как се разбиват митове, свързани с къмпингуването? С колко се увеличават цените за нощувка на къмпинг? Кои са новите пазари, към които платформата Karavani.bg е насочила вниманието си? Къде компанията вече има партньори? Могат ли българските къмпинг дестинации да се съревновават с тези в Гърция? Започнаха ли хората вече да планират своите летни почивки?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още