IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристите по Черноморието това лято ще са над 10 милиона, твърди експерт

Туристическият бранш все още няма маркетингова стратегия как да привлича повече българи, каза Румен Драганов

13:07 | 16.06.16 г.
Туристите по Черноморието това лято ще са над 10 милиона, твърди експерт

Повече от 10,3 млн. чужди и родни туристи се очакват по българското Черноморие това лято. Това каза за радио „Фокус“ Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма.

Той уточни, че у нас ще пристигнат туристи главно от Централна и Източна Европа. Традиционно най-много летовници се очакват от Германия, Великобритания, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия и Полша. 

Според Драганов обаче туристическият бранш все още няма маркетингова стратегия как да привлича повече българи.

Продължаваме да наблюдаваме процеса, при който българската Черноморска ривиера няма единна рекламна стратегия на българския пазар, каза експертът. Той отбеляза, че хотелиерите не успяват да излъчат нито едно позитивно послание към българския пазар.

Според него въвеждането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която бе одобрена от кабинета, ще помогне за изсветляването на туристическия сектора у нас. Това е възможност обектите да се управляват по-добре и по-организирано от бранша, смята Драганов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още