IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два от фондовете на Райфайзен ще инвестират в БАКБ

Активите на четирите местни фонда, управлявани от Райфайзен Асет Мениджмънт вече са 12,52 млн. лв.

11:21 | 22.04.06 г.
Два от фондовете на Райфайзен ще инвестират в БАКБ

Два от местните фондове, организирани и управлявани от Райфайзен Асет Мениджмънт (България) получиха разрешение от Комисията за финансов надзор да инвестират до двадесет на сто от активите си в акции на “Българо-американска кредитна банка” АД, става ясно от съобщение на институцията.

Инвестицията трябва да бъде осъществена при спазване на ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на договорния фонд.

Според проспекта си Райфайзен (България) Акции може да инвестира до 90 на сто от активите си в български и чуждестранни акции с динамичен потенциал на растеж, докато Райфайзен (България) Балансиран има възможност да вложи до 60 на сто от активите си в дългови ценни книжа.

Към момента нетна стойност на активите на балансирания фонд възлиза на 4,217 млн. лв., докато на Райфайзен Акции на 3,211 млн. лв. Останалите два фонда Райфайзен Фонд Паричен Пазар и Райфайзен Фонд Облигации са набрали съответно 2,223 и 2,569 млн. лв., което означава, че активите, управлявани от Райфайзен Асет Мениджмънт, вече са над 12,52 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

ДФ Консервативен Фонд България(4R21)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Акции(RTT2)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Облигации(4R31)

ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд(RTT1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още