IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рехабилитираха пътна отсечка между София и Банкя за 1,06 млн. лв.

Изпълнител на строителните дейности е фирма Пътстрой – 92 АД, избрана по Закона за обществени поръчки от възложителя Изпълнителна агенция „Пътища“

17:23 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Рехабилитираха пътна отсечка между София и Банкя за 1,06 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов откри днес рехабилитираната пътна отсечка между Софийски околовръстен път и Банкя, съобщиха от регионалното министерство.

Пътният участък е с дължина 3,4 км.

Министърът посочи, че ремонтът е приключил за по-малко от месец при спазване на всички изисквания за качество. Той също така припомни, че това е първият основен ремонт на отсечката след построяването й през 1981 година.

Изпълнител на строителните дейности е фирма Пътстрой – 92 АД. Тя е избрана по Закона за обществени поръчки от възложителя Изпълнителна агенция „Пътища“.

Договорът между агенцията и фирмата-изпълнител е сключен на 19 май 2006 година.

Рехабилитирана е пътната настилка, банкетите са подравнени, възстановени са мантинелите. Върху пътната отсечка е положена хоризонтална маркировка. Подменена е хидроизолацията и са извършени ремонтни работи на пътния подлез при пътната връзка за с. Филиповци и кв. Суходол.

Дейността по обекта е завършила на 5 юни 2006 година, а стойността на строително-монтажните работи е 1 060 202 лв. с ДДС.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството допълниха още, че на 26 юни 2006 година министър Гагаузов ще открие рехабилитирания път І-6 Сливен - Бургас.

Ремонтните работи по пътната отсечка са финансирани по проект “Транзитни пътища 3”, ЛОТ 8, а общата дължина на ремонтираните участъци 67 км.

Проектът “Транзитни пътища 3” включва рахабилитация на пътни отсечки по направление на общоевропейските транспортни коридори 4, 8 и 9.

Строителните дейности се изпълняват от българския консорциум ПАНВИА и са на стойност 7 904 363 евро. Строителният надзор се извършва от консорциума Хил Интернешънъл-АДО.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още