IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансинвестмънт АДСИЦ издаде и пласира облигации за 10 млн.лв.

Като допълнителен комфорт за облигационерите е пут опцията в тяхна полза към Петрол Холдинг АД в случай на неизпълнение на задължение за плащане по емисията от страна на емитента

12:39 | 06.12.06 г.
Трансинвестмънт АДСИЦ издаде и пласира облигации за 10 млн.лв.

На 29 ноември 2006 г. „Трансинвестмънт” АДСИЦ издаде две емисии корпоративни облигации с обща номинална стойност от 10 млн. лв. Водещи мениджъри по сделките са Райфайзенбанк (първа облигационна емисия за 8 млн. лв.) и Пощенска банка (втора облигационна емисия за 2 млн. лв.), съобщиха от компаниите.

Облигациите са с 3-годишен срок, а падежът е на 27 ноември 2009 г. Целта на издаването на двете емисии облигации е придобиване на съвкупност от вземания по кредитни карти Транскарт, издадени от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД, в размер на 10 млн. лв.

Първата емисия, в размер на 8 млн. лева, на която водещ мениджър е Райфайзенбанк (България) ЕАД, е с годишен фиксиран купон в размер на 7% и тримесечен срок на лихвеното плащане. Облигациите са обезпечени с първи по ред особен залог на съвкупност от вземания по кредитни карти с общ размер от 10 млн. лв., придобити от „Трансинвестмънт” АДСИЦ. Стойността на залога ще покрива във всеки един момент минимум 125% от номинала на емисията. Обезпечението на първата емисия е учредено в полза на банката-довереник „Райфайзенбанк (България)” ЕАД.

Като допълнителен комфорт за облигационерите е пут опцията в тяхна полза към Петрол Холдинг АД в случай на неизпълнение на задължение за плащане по емисията от страна на емитента.

Втората емисия, с водещ мениджър Пощенска банка, е в размер на 2 млн. лева. Тази емисия облигации е необезпечена, а купонът е променлив с тримесечен период на лихвено плащане. Задълженията по облигационните заеми се обслужват от паричните потоци, генерирани от закупената съвкупност от вземания.

Първоначално облигациите са пласирани при условията на частно предлагане, като на по-късен етап ще бъдат предложени за вторична търговия на Българска фондова борса-София АД, след потвърждаване на проспекти от Комисия за финансов надзор.

Акциите на дружеството се търгуваха за последно на 1 декември на цена от 1,40 лв. за брой. В момента търсене има на цена от 1,40 лв., а предлагане на ниво от 1,56 лв. за брой.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още