IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделският министър: Кметовете ще получават цялата информация за сечите по места

Това ще гарантира запазването на българската природа, смята Явор Гечев

15:07 | 24.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: МЗХГ
Снимка: МЗХГ

Всеки кмет в България ще започне да получава пълна информация за сечите по места. Това е възможно след подписано днес (24 септември) споразумение между Министерството на земеделието с Националното сдружение на кметовете на кметства, стана ясно от думите на служебния министър на земеделието Явор Гечев, цитиран от БГНЕС.

"В момента при дърводобив кметовете на населени места не знаят къде се извършват сечите и дали са законни. Сега на практика осигуряваме пълна прозрачност какво се сече, колко е законно, с каква интензивност и се гарантира запазването на българската природа", коментира Гечев по време на посещението си в Калофер.

Кметът на Калофер Румен Стоянов и председател на Националното сдружение на кметовете на кметства в България потвърди, че в момента кметовете не получават информация за определените терени за сеч и количествата дървесина, както и че тази промяна е чакана от години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 24.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още