IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След рухването на гиганта - всевъзможни активи на Signa отиват на търг

Инвеститорите се опитват да възстановят част от загубените милиарди, след като имотната компания фалира

19:54 | 05.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: www.aurena.at
Снимка: www.aurena.at

От покрита с кожа заседателна маса до четки за тоалетни - всякакви предмети, притежавани от фалиралия европейски гигант в сектора на недвижимите имоти Signa, отиват на търг, тъй като инвеститорите се опитват да възстановят част от загубените милиарди, след като компанията изпадна в неплатежоспособност в края на ноември, предаде Ройтерс.

Публичната продажба, която беше извършена онлайн днес, се наблюдава от назначен от съда синдик, и подчертава драматичното стечение на обстоятелствата за компанията, чието портфолио включваше емблематичната сграда Chrysler Building в Ню Йорк.

Стойността на предлаганите на публичен търг притежания на Signa, включително модел на небостъргача в Хамбург, който компанията строеше, преди проектът да бъде спрян, представлява само малка част от милиардите евро, дължими на кредиторите.

Банки, застрахователи, пенсионни фондове и други инвеститори сега "ближат раните си", след като основаната от австрийския милиардер Рене Бенко Signa подаде молба за несъстоятелност в края на миналата година с натрупани задължения за около 5 млрд. евро.

"Повече от 460 артикула ще бъдат продадени в първите три търга", съобщи аукционната къща Aurena. Те включват столове, лампи, закачалки и изтривалки, украсени с емблемата на Signa. В списъка фигурират и тоалетен комплект от четири части в бронзов цвят, с две поставки за тоалетна хартия, тоалетна четка и кошче за боклук.

Сред по-скъпите предмети е "президентската маса" с диаметър 8 метра и място за около 20 души.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 05.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още