IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"МФГ Инвест" е инвестирало 250 хил. евро в компания за корпоративни събития

Инвестицията е част от рунд за финансиране на обща стойност 1 млн. евро, като със сумата се придобиват 4,17% от капитала на компанията

11:33 | 16.03.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„МФГ Инвест“ АД е инвестирало 250 хил. евро в регистрираното в Ница във Франция дружество Native Consulting.

Инвестицията е част от рунд за финансиране на обща стойност 1 млн. евро.

Срещу сумата „МФГ Инвест“ ще придобие 4,17% от капитала на компанията.

Native Consulting управлява платформата Native Spaces за организиране на големи корпоративни събития на уникални по рода си места, като посредничи между собствениците и търсещите организации.

Платформата предлага и възможност за допълнителни услуги, например кетъринг. Търсенето е по точни критерии, зададени от организациите, а процесът по резервация и организация е изцяло онлайн.

В началото на март „МФГ Инвест“ вложи още почти 526 хил. евро в технологичната компания „Тайгър Технолоджи“, която проектира и имплементира софтуерни продукти и решения за обработване на големи данни.

В края на януари дружеството обяви, че е инвестирало 250 хил. евро в компанията за дигитално здравеопазване FindMeCure Ltd, която разработва и поддържа платформи за информация за текущи клинични изпитвания и за подготовка на клинични изследвания.

Дружеството вложи и още 100 хил. евро в инвестиционен фонд на „Илевън Кепитъл“, с което общата инвестиция достига 400 хил. евро. Ангажиментът е участието във фонда да достигне 1 млн. евро.

Последната цена, на която е сключена сделка с акции на компанията, е 2,7 лева на акция. Това е с почти 13% под цената от IPO-то на дружеството.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 16.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още