IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ФНИБ са одобрили изплащането на 11 ст. дивидент на акция

Общата сума, която акционерите ще получат, е над 3,9 млн. лева

11:29 | 08.06.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ) са одобрили изплащането на 0,1130022 лева дивидент на акция на провелото се на 7 юни редовно годишно общо събрание.

Протоколът от заседанието е публикуван чрез Бюлетин Investor.

Общата сума, която ще бъде разпределена на акционерите, е в размер на над 3,9 млн. лева.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на Общото събрание, на което е приет Годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата.

Дивидентът ще се изплаща със съдействието на „Централен депозитар“ АД чрез съответния инвестиционен посредник за лицата с клиентски сметки при инвестиционни посредници и чрез банката-депозитар на дружеството – „Банка ДСК“ АД.

Изплащането на дивидента ще се извърши в срок от 3 месеца от провеждането на общото събрание, на което е взето решение за разпределянето на печалбата на дружеството.

ФНИБ отчете спад на приходите и печалбата през първото тримесечие на годината в сравнение с първото тримесечие на предходната година.

Общите приходи на дружеството за периода януари-март достигат 1,964 млн. лева в сравнение с 3,059 млн. лева за януари-март 2022 г. Понижението достига почти 36% на годишна база. От тях приходите от наеми са за 1,926 млн. лева в сравнение с 2,156 млн. лева за същия период на предходната година, което представлява спад от 10,66%.

Печалбата на дружеството за отчетния период възлиза на 686 хил. лева в сравнение с 1,173 млн. лева година по-рано, или е с 41,5% по-малко на годишна база.

В последната година акциите на дружеството поевтиняват с над 5%, а пазарната капитализация е малко над 75,5 млн. лева.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 08.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още