IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прекъсна историческата поредица от 13 дни на печалби

Акциите на Intel поскъпнаха с 6% в сесията, след като компанията обяви, че се е върнала към печалба през второто тримесечие

23:34 | 27.07.23 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Инвеститорите на Уолстрийт осребриха историческата поредица от 13 дни на печалби. В днешната сесия индексът на „сините чипове“ Dow Jones Industrial Average изтри 237,4 пункта, повлечен от акциите на Honeywell.

Dow се понижи с 0,67% до 35 282,72 пункта, с което прекъсна най-дългата си положителна серия от 1987 г. Широкият индекс S&P 500 – 0,64% до 4537,41 пункта.

Технологичният индекс Nasdaq спадна с 0,55% до 14 050,11 пункта, след като инвеститорите изтеглиха някои печалби от ключови технологични акции като Microsoft и Apple, пише CNBC.

Дори ръстът при Intel, който достигна над 6% по време на търговията, не успя да подкрепи индекса. Компанията обяви, че се е върнала към печалба през второто тримесечие на годината след две поредни тримесечия на загуби, както и направи по-голяма от очакваното прогноза.

Intel отчете нетна печалба в размер на 1,5 млрд. долара в сравнение с 454 млн. долара загуба година по-рано. За този резултат е помогнало и намаляването на 3 млрд. долара разходи тази година.

Продажбите на компанията обаче спадат за шесто поредно тримесечие, като към края на юни възлизат на 12,9 млрд. долара от 15,3 млрд. долара година по-рано.

Акциите на Meta също затвориха с повишение на цената – с 4,4%, поради по-добрия от очакваното отчет и възстановяването на приходите от реклама.

Що се отнася до икономическите данни, през второто тримесечие БВП на САЩ е нараснал с 2,4% при очакван ръст от 2%, според прогноза на икономисти, анкетирани от Dow Jones. Докладът за БВП също така предполага, че ценовият натиск намалява.

Според инвеститорите данните, които предстои да бъдат публикувани през август, ще откажат Федералния резерв да повишава лихвите през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 27.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още